Overzicht van producten van El Nan

Little Hugs Big Creations!

Het ElNan speelgoed is ontworpen in Spanje. ElNan heeft zich laten inspireren door een 200 jaar oude traditie van het bouwen van menselijke torens, en zo een leuk en leerzaam bouwspel voor kinderen ontwikkeld. 

Little Hugs Big Creations!


ElNan is ontworpen in Spanje, in de streek Catalonië. ElNan heeft zich laten inspireren door een eeuwenoude Catalaanse traditie, de zogenaamde Castells, menselijke torens. Mensen bouwen met behulp van hun lichamen, inspanning en slimheid menselijke torens van wel 10 verdiepingen hoog. Deze traditie is vandaag de dag nog steeds onderdeel van de lokale cultuur en identiteit die van generatie tot generatie wordt doorgegeven. 

Met het ElNan bouwspel is deze 200 jaar oude traditie van het bouwen van menselijke torens gebruikt om een leuk en leerzaam bouwspel voor kinderen te ontwikkelen.


De bouwfiguurtjes zijn herkenbaar door de verschillende rechten hoeken, ze hebben “hun armen wijd”, als in een omarming (little hugs). Door de stand van de rechte armen kunnen ze op elkaar gestapeld worden en zo bouw je een Nantoren (big creations) naar eigen inzicht.


Duurzaamheid is een belangrijk thema voor El Nan, het bouwspel wordt duurzaam gemaakt met oog voor milieu, mens, cultuur en de toekomst. ElNan wordt gemaakt in een lokale sociale werkplaats door mensen die op de reguliere arbeidsmarkt niet aan het werk komen. Het hout is FSC gecertificeerd en komt van lokale duurzame bossen, de verf is op waterbasis en er wordt gebruik gemaakt van herbruikbare en gerecyclede materialen. 


En ook héél belangrijk; ElNan is superleuk speelgoed voor kinderen. Waar kinderen de mogelijkheid hebben om naar eigen inzicht te stapelen en zo zelf nieuwe torens bedenken en hun fantasie en creativiteit optimaal kunnen benutten.

Meer